Nyheter

Flodéns bygger nytt för Ernst Rosén – 22 exklusiva året-runt-lägenheter

Bland kobbar och skär har våra bodar skeppats ut till Marstrand när byggentreprenören Flodéns nu bygger nytt för Ernst Rosén i gammal och nästintill identisk stil med originalet. Här där kung Oscar II firade 20 somrar i rad byggs nu 22 exklusiva året-runt-lägenheter.

En udda bodetablering. Ett unikt projekt.

Richard Nordlinder på Flodéns tog oss med på en seglats mellan utmaningar i ö-projektet men också in i vad som bara runnit på som rinnande vatten.

– Även om det är krångligt logistiskt sätt när vi är helt beroende av färja, med hög- och lågvatten, väder och vind. Trots allt det så har det leveransmässigt fungerat bra. När alla vet att det är krångligt att komma ut planeras det än mer och då lyckas det, säger Richard och tillägger:

– Ni, Renta, borde överväga en maskinflotta och då en orange färja till ett bra pris.

I väntan på att vi börjar hyra ut färjor hyr Flodéns 9 bodar, tillfällig elutrustning och uppvärmning samt släpvagnskompressorer och ett gäng specialhandverktyg för finsnickerierna.

Sommar på Marstrand – lika självklart som glass

Det klassiska Turisthotellet, sedermera Oscars, stod färdigt och invigdes med pompa och ståt sommaren 1899. Nu specialbyggs det upp igen från grunden för att efterlikna på absolut bästa sätt. Med målet att stå klart 2023. Ett projekt som onekligen dragit till sig uppmärksamhet.

– Ja, vi får många nyfikna frågor från förbipasserande Marstrandsbor och det är alltid kul att bygga projekt som engagerar. Projekt som också utmanar. För även om leveranserna hittills gått över förväntan blir det nu en ännu större utmaning. Sommaren är Marstrands viktigaste årstid. Då får vi tänka till än mer med de få leveranser vi tillåts skeppa över och hitta ny plats för exempelvis våra sorteringsringar, avslutar Richard.