Nyheter

SikaCeram – nytt sortiment för plattsättning

Nu lanseras SikaCeram, ett helt nytt komplett sortiment av fästmassor, fogbruk och kompletterande produkter för plattsättning. Ska du bygga badrum, sätta kakel och klinker i kök eller hall, bygga pool eller montera keramiska plattor utomhus erbjuder SikaCeram en lösning.

– Detta är den största lanseringen som Sika gör på många år och det är väldigt kul att kunna erbjuda marknaden ett nytt komplett sortiment av kvalitetsprodukter för plattsättning, säger Dan Svensson, KAM för Distribution på Sika Sverige.

Enkelt och Snabbt system för våtrum

Val av rätt plattor och system är viktigt för varje yta i varje projekt och för optimalt resultat används produkterna i integrerade system så att produkternas egenskaper arbetar tillsammans. Med SikaCeram är det enkelt att välja och utföra.

– För de högt ställda kraven på väggar och golv i våtrum har vi ett Enkelt och ett Snabbt foliesystem säger Michael Svensson, Teknisk specialist på Sika Sverige. I det Enkla systemet monteras folien och tillbehören med ett färdigblandat lim och det Snabba innehåller ett snabbhärdande 2-komponentslim.

– För plattor i granitkeramik och natursten har vi system med specialutvecklade fästmassor för dessa material, och för storformatsplattor erbjuder vi produkter med bra utflytningsförmåga som gör det lättare att förbereda ett bra underlag, vilket krävs för ett snyggt slutresultat. Till alla system har vi matchande fogbruk och silikoner, avslutar Michael.

System för applicering utomhus

I SikaCeram finns även system för fasader, balkonger och terrasser med produkter som klarar de mest krävande förhållandena utomhus. Dessutom lanseras system för keramiska beläggningar i pooler.

Väldokumenterat sortiment

SikaCeram-sortimentet lever upp till Sikas höga krav på kvalitet och bygger på produkter som är välbeprövade i flera andra europeiska länder men är nya för den svenska marknaden. Självklart är systemen godkända av Byggkeramikrådet och produkterna är miljöbedömda.

SikaCeram ersätter Casco våtrumsystem och finns i butik från och med vecka 13.