Nyheter

JSB bygger 141 hyresrätter i Norrköping för Rikshem

JSB står som totalentreprenör för kvarteret Topasen i Norrköping. Nybyggnationen omfattar 141 hyresrätter. Projektet är framtaget i samverkan mellan JSB Construction AB och Rikshem och ingår i det tioåriga ramavtal som tecknades mellan JSB och Rikshem i slutet av 2019.

Projektet Topasen är en förtätning av en befintlig fastighet i det populära bostadsområdet Vilbergen i centrala Norrköping. Nybyggnationen innefattar tre flerfamiljshus på 6-8 våningar innehållande totalt 141 hyresrätter i storlekarna 1-4 RoK (33 m2 – 77 m2). Projektet håller hög hållbarhetsprofil och kommer att byggas och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Bergvärme kommer att installeras.

– Det är fantastiskt roligt att tillsammans med Rikshem få möjlighet att utveckla nya och moderna bostäder i ett omtyckt område som Vilbergen. Projektet är samtidigt ett startskott för JSBs etablering i Östergötland och det är spännande att vi nu är på plats med pågående projekt. Vår plan är att öppna upp ett platskontor i regionen till hösten, säger Fredrik Leo VD på JSB Construction AB.

I mitten av mars startade förberedelserna för byggnation av kvarteret Topasen. Befintliga parkeringsplatser ska omfördelas och nya parkeringsplatser ska anläggas innan byggnationen av husen kan påbörjas. Planerad byggstart för de tre flerfamiljshusen är augusti 2022. Projektet beräknas stå klart i sin helhet för besiktning hösten 2023.