Nyheter

Första spadtaget för nya bostäder i Arkösund

Nu har byggandet av de 11 nya bostäderna i Arkösund, cirka fem mil öster om centrala Norrköping, startat. Vid det första spadtaget medverkade bland annat representanter för bostadsutvecklaren OBOS och Reidar Svedahl (L), kommunalråd och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

– Det är jätteroligt att vi äntligen är i gång. Vi erbjuder ett modernt och bekvämt boende mitt i skärgården. Som medlem i OBOS har du förtur och vi märker redan av ett stort intresse. Våra hus passar både den som söker ett fritidsboende och den som letar efter ett permanent hem, säger Karl Braune, projektutvecklare OBOS Sverige.

De bostäder som OBOS utvecklar är 107 kvm vardera och byggs som radhus i två plan i bostadsrättsföreningen Brf Nordanskog. Bostäderna har 4 rum och kök, uteplats på både fram- och baksida, samt eget förråd och parkeringsplats.

– Här bygger vi hus med mysig villakänsla – det är viktigt för oss att bostäderna passar väl in i den vackra omgivningen. Genom hela byggprocessen kommer omsorg om miljön ha högsta prioritet, säger Karl Braune.

I Arkösund finns livsmedelsbutik, hotell, restaurang och småbåtshamnar. Närmaste annan service finns i Östra Husby, som är centralort för hela Vikbolandet. Östra Husby ligger cirka 25 minuter från Arkösund, och här finns både förskola, skola och större matbutik. Till Norrköping tar man sig med bil på cirka 45 minuter.

– Vi är väldigt glada att OBOS är med och utvecklar området. Allt fler vill bo lite utanför staden, med närhet till både natur och service. Jag är stolt över att vi som kommun kan tillmötesgå de önskemål som finns, säger Reidar Svedahl.