Nyheter

Peab Fastighet förvärvar mark för lager och logistikverksamhet i Malmö

Peab Fastighet har förvärvat ytterligare värdefull mark i området Fosie/Jägersro. Fastigheten är 20.000 kvm stor vilket motsvarande drygt 4 fotbollsplaner och är belägen mellan Inre och Yttre ringvägen, alldeles intill E65:an.

Ett utmärkt läge för en affärsverksamhet inom industri, lager/logistik eller också ett kontor.

– Vi lägger ner stor omsorg för att hitta alla våra lägen, det ska vara lätt att ta sig till och från platsen. Här ser vi en ökad efterfrågan av lager- och logistikfastigheter vilket ger denna byggrätt stor potential för vidare förädling inom just det området. Ett unikt läge intill motorväg och samtidigt kort sträcka till centrala Malmö. Förvärvet ger oss möjligheter att förenkla vardagen där livet levs inom logistiksektorn säger Christian Dahlman, affärsenhetschef Syd, Peab Projektutveckling.

Genom förvärvet utökar Peab Fastighet sin portfölj av mark i området Fosie/Jägersro. Fastigheten innefattar en tomtarea på ca 20.000 kvm, beläget intill Jägersro trafikplats, ett unikt läge för exploatering av fastigheter. På platsen har det tidigare bedrivits bilskrot.

Säljaren är Arons bildemontering, ett familjeägt företag i Malmö.

– Som företagare tycker jag det är bra att marken förvaltas vidare med en trygg aktör som Peab som ger nya företag och verksamheter möjligheter att växa. Vi har fått ett gott intryck av Peab och förhandlingen har varit smidig och vi är nöjda med vår överenskommelse avslutar Andreas Nilsson på Arons bildemontering.

Peab Fastighet har tidigare förvärvat mark på drygt 100.000 kvm i närområdet, även den anpassad för lager- och logistikverksamhet. Med dessa två strategiskt välplacerade fastigheter skapar Peab Fastighet fler möjligheter att tillföra området nya affärsverksamheter.

Peab Fastighet får tillträde till marken sommaren 2023.