Nyheter

BoKlok bygger 23 rad- och parhus i Luleå

I Gammelstad i Luleå ska BoKlok bygga 23 rad- och parhus. Försäljningen kommer att starta under våren 2022.

Byggstart är planerad till hösten 2022, med beräknad inflyttning hösten 2023.

– Sist vi byggde i Luleå var 2014, så vi är glada över att komma tillbaka och kunna erbjuda en annan typ av boendeform än äganderätter som är den vanligaste i Gammelstad. Vi är ensamma om att bygga nya rad- och parhus, och dessutom i bostadsrättsform. Det kompletterar den befintliga bebyggelsen fint och skapar möjligheter för fler att bo bra i ett hem man äger, säger Elin Viktor, projektchef på BoKlok.

Husen kommer att ha 5 rum, fördelade på 117 kvm och två plan, och byggs som bostadsrätter.

– På BoKlok har vi som mål att bli klimatneutrala till år 2030, i hela kedjan från träden i skogen till kundernas liv i sina nya hem. De här husen, precis som alla hus från BoKlok, byggs industriellt i fabrik, med trä som huvudmaterial – vilket ger oss en god grund för att nå vårt klimatmål och verkligen göra en insats för klimatet, säger Elin Viktor.

Det nya kvarteret i Luleå kommer att kallas BoKlok Lotsen och ligger i Gammelstad – ett lugnt villakvarter med skogen som närmsta granne. I närheten finns bland annat grönområden, lekplatser, badplats, skolor och mataffär. Stadsö centrum ligger bara ett stenkast bort. I närheten av bostadsområdet finns en busshållplats med bra kommunikationer in till centrala Luleå.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna genom en öppen turordningsdragning. Det betyder att alla som anmäler intresse via BoKloks hemsida kommer att få möjlighet att anmäla sig till turordningsdragningen. En turordningslista upprättas sedan som bestämmer i vilken ordning kunder får välja den bostad som passar dem bäst. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.