Nyheter

Gatun Arkitekter växer med ytterligare fem medarbetare

Under hösten anställde Gatun Arkitekter fyra nya medarbetare, och man har nu inlett det nya året med att välkomna ytterligare fem arkitekter och ingenjörer med varierande bakgrund och inriktning.

– Det handlar om att hela tiden se över och utveckla vårt erbjudande, säger Gatun Arkitekters VD Ari Leinonen. Eftersom varje projekt utgörs av ett skräddarsytt team så behövs kompetenser som kompletterar varandra.

Gatun Arkitekter består idag av cirka fyrtio arkitekter, inredare och ingenjörer. Med olika erfarenheter och bakgrunder kommer de nya medarbetarna att både komplettera och bredda kompetensen i teamet.

Några av kontorets pågående uppdrag är Slakthusområdet, Frösunda Front, Danderyd Centrum och Bahnhofs huvudkontor.

Carolina Nilsson har studerat till byggnadsingenjör på Chalmers i Göteborg. Hon har även en utbildning i BIM på Sapienza University, Rom. Carolina kommer att arbeta med ett villaprojekt på Resarö samt med ett nytt stadskvarter i Barkarby, Stockholm.

Elif Ekim-Olsen har en masterexamen i arkitektur från Chalmers Tekniska högskola samt en från Yildiz Technical University i Istanbul. Hon kommer närmast från Sweco. Elif kommer att arbeta med projektet Sthlm 05 i Hammarby Sjöstad

Helena Cervin-Ellqvist har studerat arkitektur på Umeå arkitekthögskola och har en masterexamen med hållbar inriktning från Chalmers. Hon har tidigare gjort praktik på Codesign samt Lönnqvist och Vanamo arkitekter. Helena kommer att arbeta med Bahnhofs nya serverhallar.

Jakob Sjöberg har studerat arkitektur vid Lunds Tekniska Högskola och har specialkompetens inom modellering och visualisering. Han kommer närmast från Tengbom, där han framför allt har jobbat med bostäder, skolor och idrottshallar. Jakob kommer att arbeta med Europeiska Motor i Täby samt med nya Danderyd Centrum.

Pantea Peighami har studerat arkitektur vid Tehran University i Iran, och har även en högskoleingenjörsexamen i byggteknik och design från KTH i Stockholm. Hon arbetar både som arkitekt och som byggnadsingenjör, och har erfarenhet av bland annat bostadsprojekt, skolor och bibliotek. Pantea kommer att arbeta med Ställverkets fasader i Hammarby Sjöstad.