Nyheter

Contractor bygger nya lokaler åt Epiroc

Contractor har tecknat avsiktsförklaring och ett avtal om att projektera fram nya, permanenta lokaler i Skellefteå åt Epiroc, Sveriges ledande företag inom gruv- och bergbrytningsutrustning.

– Vi är jätteglada över att vi får chansen att skapa en ny anläggning till Epiroc. Det ska bli spännande att följa bolagets utveckling, de har planer på att växa i Skellefteå och är verksamma i en tillväxtbransch, säger Mats Håkansson, projekteringsansvarig på Contractor.

– Vi gör den här satsningen för att möta ökade behov. Det händer oerhört mycket inom både gruvindustrin och infrastrukturområdet just nu, både i Skellefteåtrakten och andra delar av norra Sverige. Vi ser en intressant framtid i regionen där vi kommer att ha mycket att göra många år framöver. Därför måste vi anpassa vår verksamhet efter det, säger Mikael Deremo, strategic source manager på Epiroc.

Stomme i trä och ett fokus på hållbarhet

I det tidiga skedet har stort fokus legat på hållbarhet och arbetsmiljö, något som är helt i linje med de grundläggande värderingarna hos både Contractor och Epiroc.

– Vi planerar att uppföra kontorets stomme i trä och använda effektiv teknik för energiåtervinning. Link arkitektur kommer att ansvara för design och arkitektur i projektet, berättar Mats Håkansson.

De nya lokalerna ska ligga på Hedensbyn, nära Epirocs nuvarande, och väntas bli ungefär 2 500 kvadratmeter stora. Lokalerna ska inrymma två kontorsvåningar och en verkstad med 10 meter högt i tak med traverser, som är anpassad för att jobba med service av riktigt stora maskiner. Inflyttning är planerad till sommar/höst 2023.

– Epiroc arbetar bland annat med underhåll av riktigt stora borriggar som kan väga upp till 65 ton, så det krävs stora utrymmen, säger Mats Håkansson.

– Vi är glada att kunna bygga de nya lokalerna så nära våra nuvarande, det är ett attraktivt läge för oss, säger Mikael Deremo.