Nyheter

Klart: Markanvisning för 70 lägenheter i centrala Falun

Kommunfullmäktige har nu godkänt ett markanvisningsavtal som ger Riksbyggen möjligheten att bygga cirka 70 nya lägenheter i centrala Falun.

Riksbyggen planerar bland annat att bygga ett Bonum seniorboende inom ramarna för markanvisningen.

– Vi är väldigt glada över markanvisningen, det är ett mycket bra läge för våra kommande bostäder. På Riksbyggen har vi under lång tid arbetat för att kunna bygga nya bostäder i Falun och bidra till kommunens tillväxt, säger Roland Askebrand, affärsutvecklare på Riksbyggen Bostad.

– Efterfrågan på nya bostäder är stor i Falun så det här blir ett välkommet tillskott. Dessutom är det väldigt roligt att det byggs bostäder i ett så centralt läge. Det kommer att bidra till ett levande centrum, säger Joakim Storck (C), kommunalråd i Falun.

Markanvisningen gäller Fastigheten Posten 10 i centrala Falun. Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder i bostadsrätt. Av de cirka 70 nya bostäderna planeras 40-50 lägenheter bli Bonumlägenheter.

– Det finns ett stort behov av fler seniorbostäder i Falun och läget är perfekt med närhet till service, butiker och restauranger, säger Roland Askebrand.

Bonumkonceptet har blivit mycket populärt och finns på många orter runt om i Sverige, detta blir dock det första Bonumprojektet i Dalarna.

– Med Bonum seniorboende erbjuder Riksbyggen trygga, inbjudande och praktiska bostäder där det är möjligt att leva aktivt, nära vännerna, och bo kvar långt upp i åldrarna. Fler seniorbostäder startar också flyttkedjor och frigör bostäder för till exempel barnfamiljer, säger Roland Askebrand.