Nyheter

Säljstart: BoKloks-lägenheter i Hälsinggården i Falun

Fredagen den 11 mars startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i Hälsinggården i Falun. Alla som anmäler intresse på BoKloks hemsida ges möjlighet att vara med i en öppen turordningsdragning. Dragningen bestämmer i vilken ordning man får välja sin nya bostad, och utesluter budgivning. Byggstart är planerad till våren 2022, med beräknad inflyttning hösten 2023.

I Hälsinggården i Falun ska BoKlok bygga 35 lägenheter. Lägenheterna kommer att ha två, tre och fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och priserna startar på 1 495 000 med månadsavgift till bostadsrättsföreningen på ca 3250 kr för en tvårumslägenhet.

– Det känns väldigt roligt att det är dags att starta försäljningen! Vi bygger ju området BoKlok Amazonen här bredvid, vilket var väldigt populärt, och nu är det alltså dags för säljstart av det nya området som kommer kallas BoKlok Duetten. Att det är så många som verkar intresserade av oss här i Falun känns kul, och betyder att det finns ett stort behov av bostäder för människor med vanliga plånböcker. Att kunna erbjuda det, och att de dessutom är smart och hållbart byggda, är en härlig känsla! säger Fredrik Österlin, projektchef på BoKlok.

Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna efter principen ”lika för alla”. Det betyder att alla som lämnar intresse för projektet på BoKloks hemsida, kommer att få möjlighet att anmäla sig till deltagande vid en öppen turordningsdragning. Via en digital sändning dras turordningslistan som sedan bestämmer vem som får välja bostad först, som nummer två, nummer tre osv. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.

– Vår filosofi är att alla ska ha råd att bo bra och vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda nybyggda bostäder av bra kvalitet till ett bra pris. Genom vår turordningslista får alla möjlighet att välja boende utan att behöva armbåga sig fram i en budgivning eller förstå kluriga kösystem. Det är viktigt för oss, säger Fredrik Österlin. 

Den första etappen av BoKlok Duetten, bestående av 35 lägenheter, byggs bredvid slutsålda BoKlok Amazonen. Området är placerat i Hälsinggården, strax öster om centrala Falun. Här startade Rolf Ericson Bil sin verksamhet i början av femtiotalet, och Volvo Duett var företagets bästsäljare som snart kom att följas av ännu en klassiker, Amazon. De nya BoKlok-kvarteren har fått sina namn från dessa bilmodeller. I närområdet finns mataffär, bensinmack, pizzeria, tandläkare och sporthall såväl som förskola och skola.