Nyheter

Nu bygger Ebo marklägenheter i Stehag

Ebo har 22 lägenheter i Stehag idag och planerna på att bygga fler har funnits under några år. Nu ska planerna bli verklighet.

– Stehag är en mycket populär bostadsort i kommunen och vår kötid för en lägenhet där är runt fem år. Därför är det fantastiskt roligt att vi nu kan sätta i gång med det här projektet. Att det finns hyresbostäder i byarna ger fler möjlighet att välja ett liv på landsbygden, vilket bidrar till en levande kommun med underlag för service och handel, säger Ebos vd Kristina Forslund.

Under 2022 kommer Eslövs Bostads AB att bygga totalt 16 lägenheter på Kornvägen i Stehags södra delar. Bostäderna byggs i storlek från ettor upp till fyror.

– Husen vi ska bygga blir parhus i ett plan. Det blir energisnåla hus med trästommar och träpanel som förses med solpaneler på taken. Om allt går enligt planerna kommer inflyttningen att ske under första kvartalet 2023, säger Anders Sätmark som är ansvarig projektledare på Ebo.

Fakta:

Derome uppför 8 parhus på Kornvägen i Stehag. Sammanlagt byggs 16 marklägenheter, i storlek 1-4 rum och kök. Husen är i ett plan och till varje lägenhet planeras uteplats och en parkering. Preliminär inflyttning beräknad till första kvartalet 2023.