Nyheter

Döp Karlstads nya arenor

Snart är Karlstads nya arenor på Sannafältets sportcenter klara. Nu behöver man Karlstadsbornas hjälp med vad de ska heta.

– Det är namn vi ska leva med under lång tid framöver och som kommer synas och höras över hela Sverige, så de får gärna stärka Karlstads varumärke på något sätt. Det ska bli väldigt spännande att se förslagen som kommer in, säger Erik Nilsson (KD), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Namnen ska bidra till att Karlstad uppfattas som en varm, välkomnande och attraktiv plats. Alla som vill kan gå in på karlstad.se/arenanamn och föreslå namn på de nya arenorna fram till och med den 13 februari.

Stadsbyggnadsnämnden fattar sedan beslut om vilka namn det blir, ett namn för inomhusarenan och ett för utomhusarenan på Sannafältets sportcenter. De som lämnat in de vinnande förslagen bjuds in till invigningen av respektive arena.

Fakta om de nya arenorna

Inomhusarenan blir Europas tredje största och den första av sitt slag med stomme helt i trä. Här kan det utövas friidrott i världsklass, det finns löparbanor och plats för både hopp- och kastgrenar. På taket kommer det finnas solceller. Inomhusarenan beräknas stå klar och invigas i april.

Utomhusarenan är en arena för såväl friidrott, fotboll och amerikansk fotboll. Innerplanen kommer att vara uppvärmd och av naturgräs, totalt ryms 4000 åskådare i publiken. Utomhusarenan beräknas stå klar och invigas efter sommaren.

På området finns även Sannafältets konstgräsplan för fotboll och amerikansk fotboll samt en kastplan för träning av friidrottens kastgrenar.