Nyheter

Markreservation till Ekeblad Bostad i Södra Hemlingby

2021 avslutades för Ekeblad Bostad med den glada nyheten att de går vidare för att teckna markanvisningsavtal i Södra Hemlingby, Gävle kommun. 

– Här kommer vi bygga 18 vackra svanenmärkta par- och radhus med solceller på taken. Vi planerar ett bostadsområde i lantlig stil med modern tappning som både kompletterar och tar till vara på de kvaliteter som redan finns i närområdet. Vi vill skapa ett levande bostadsområde med en stark gemenskap och möjlighet till odling och resursdelning, därför utrustas området bland annat med växthus, lekplats, cykelpool och verktygspool, säger Peter Martti, projektansvarig i Ekeblad Bostad. 

Redan nu börjar bygglovsarbetet för att möjliggöra en säljstart under året.

– Vi tackar kommunen för förtroendet och ser fram emot att komma igång med vårt första projekt i Gävle, avslutar Martti.