Nyheter

Tillfälliga boenden blir permanenta

Helsingborgshem tillför 10 lägenheter på bostadsmarknaden i Helsingborg. De tidigare tillfälliga bostäderna på Brohult har renoverats och byggts om till permanenta bostäder. Den 23 december var det visning och nu är samtliga lägenheter uthyrda.

Efter att ha fått permanent bygglov för de så kallade modulbostäderna som Helsingborgshem byggde i samband med att stort antal nyanlända kom till Helsingborg 2015 till 2016, har husen på Kollebergagatan på Brohult på Dalhem renoverats och byggts om till permanenta bostäder. Det är totalt tio lägenheter som består av sex treor och fyra femmor.

Intresset var högt för lägenheterna som visades dagen före julafton och alla är nu uthyrda. Hyresgästerna flyttar in 1 mars 2022.

– Det känns väldigt roligt att intresset var så stort och att vi kunde göra något permanent av husen som ligger på ett bra läge med mycket grönska och närhet till affärer och kommunikationer, säger Helena Jirsved, bostadschef.

Lägenheterna som tidigare var tillfälliga boenden var i gott skick men behövde renoveras för att kunna motsvara standarden för ett permanent boende.

Helsingborgshem byggde även modulbostäder i Maria Park och Laröd när många nyanlända kom till Helsingborg 2015–2016. Modulbostäderna i Laröd är nedmonterade. Modulbostäderna i Maria Park hyrs fortfarande ut på korttidskontrakt med tillfälligt bygglov i 5 år till.