Nyheter

Assemblin i Norge i nytt VS-uppdrag till stort projekt i Sandvika

Assemblin i Norge har tecknat ett avtal med Skanska avseende installation av värme- och sanitet i det nya Helgerudkvarteret i Sandvika utanför Oslo.

Helgerudkvarteret är den första etappen av ett stort stadsutvecklingsprojekt i Sandvikas centrum. Projektet är en kombinationsbyggnad med både kommersiella lokaler och bostäder. Hela källarplanet och hälften av projektet är nu kontrakterat. Assemblins kontrakt omfattar 238 lägenheter, kontor och kommersiella lokaler, parkeringsplan och tekniska byggnader, vilket totalt omfattar 58 000 kvadratmeter. Ordervärdet inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2021.

Projektet har utvecklats av Andenæs Eiendom, som äger flera byggnader i Sandvika. Bolaget har arbetet med utveckling av detta projekt sedan början av 2000-talet.

– Vi är väldigt glada över att var med i detta stora och viktiga stadsutvecklingsprojekt i Sandvika. Med kombinationen av lokaler och bostäder, och inte minst de ambitiösa miljömålen som satts upp i projektet, är detta ett projekt som passar mycket bra i vår entreprenadportfölj och vår profil. Vi har under ett år deltagit i projekteringsarbetet tillsammans med Skanska och Andenæs Eiendom. Nu ser vi fram mot att påbörja produktionen, troligtvis precis efter semestern 2022, säger Leif Stensrud, regionschef i Assemblin.

De fem nedersta våningarna i Helgerudkvarteret blir kommersiella lokaler, med butiker och serveringsställen på gatuplan. Bostäderna förläggs i sex fristående bostadsbyggnader på lokalernas tak. Bostadsbyggnaderna blir från 6 till 10 våningar höga. Projektet, som ska vara färdigt 2025, blir miljöcertifierat enligt standarden BREEAM NOR Excellent.