Nyheter

AG Gruppen säljer stort bostadsprojekt i Odense till Koncenton

Projektutvecklingsgruppen AG Gruppen ingår återigen ett större avtal med fastighetsinvesteringsbolaget Koncenton. Den här gången finns det 240 bostäder i en ny, grön stadsdel i stadsdelen Odense Hjallese, under namnet Admiralens Have.

Tidigare i år lämnade AG Gruppen över 117 ungdomsbostäder mitt i Odense till Koncenton och jobbar nu på slutskedet av projektet med ytterligare 98 ungdomsbostäder.

Amiralens trädgård byggs på Svendborgvej, på platsen som under många år inrymt Jorgensen Maskinfabrik. Bostäderna får ett attraktivt läge nära Hjallese station, som blir sista anhalten på spårvägen, och kommer därmed att anslutas till innerstaden.

Det är bostäder av varierande storlek; lägenheter med 1, 2, 3 eller 4 rum och rymliga 4-rums radhus, som trots närheten till staden får gott om plats för ljus, liv och luft – och rekreationsområden som Fruens Bøge Skov som granne.

Projektet är ritat av Arkitema Architects och har fått sitt namn efter trädgården som tillhörde vaktmästarbostaden för den gamla maskinfabriken på platsen.

AG Gruppens vd Robin Feddern är nöjd med det nya avtalet med Koncenton och ser fram emot att komma igång med bygget:

– Bra partnerskap spelar en stor roll för AG-koncernen och utvecklingen av nära samarbeten är en viktig del av vår strategi. Vi är verkligen nöjda med samarbetet med Koncenton och det förtroende de visar oss för det nya avtalet; denna gång cirka 240 blandade bostäder i centrala Odense. Odense är en stad i en spännande utveckling och det ökar behovet av nya, moderna bostäder med god koppling till kollektivtrafik och innerstad. I Amiralträdgården skapar vi bra och hållbara bostäder för alla och vi är glada att Koncenton också kan se de många fördelarna med projektet.

De nya bostäderna i Hjallese kommer att byggas med hög standard inom hållbarhet och kommer att byggas under hållbarhetscertifieringen DGNB Guld.

Bland annat regnbäddar och sänkor anläggs för att hantera klimatregn längs områdets allmänna stig och på innergårdar. Det ger en karaktärsfull och rekreationsmiljö med hög biologisk mångfald, vilket skapar liv för insekter och är bra för miljön.

Det är meningen att det nya bostadsområdet ska anpassas till den omgivande bebyggelsen, så att det blir en koppling mellan nytt och gammalt.

Även Anders Bangsgaard, som är fastighetsdirektör och delägare på Koncenton, är nöjd med det nya avtalet.

– Vi har uteslutande positiva erfarenheter från våra tidigare projekt med AG-gruppen. Hittills har vi arbetat tillsammans i tre stora bostadsprojekt i huvudstadsområdet och Odense och alla hyrdes ut på rekordtid. Vi förväntar oss därför mycket av det nya projektet Admiralens Have som ska bli genomtänkta bostäder med bra planlösningar och bra läge. Och med en hållbarhetsprofil och läge som passar riktigt bra in i Koncentons investeringsstrategi, säger han.

De första bostäderna beräknas stå klara för inflyttning i mitten av 2024.