Nyheter

Första spadtaget för Zleep Hotel Hillerød

PFA Ejendomme, Momentum Plus och HHM har nu tagit första spadtaget för det kommande Zleep-hotellet på marknadsplatsen i danska Hillerød .

Glädjen var extra stor när bland andra direktören för PFA Ejendomme, Michael Bruhn, beställaren Michael Sheikh och Hillerøds borgmästare, Kirsten Jensen, onsdagen den 8 december äntligen kunde ta första spadtaget för den kommande hotellbyggnaden på marknadsplatsen. För som Michael Bruhn påpekade i sitt tal har hotellprojektet krävt ett visst förhållningssätt. Ett tillflöde orsakat av bland annat arkeologiska utgrävningar.

Både Michael Bruhn och stadens borgmästare uttryckte stor tillfredsställelse under ceremonin över att nu äntligen kunna dra igång projektet och båda påpekade att ett hotell i centrum av staden kommer att gynna både Hillerøds medborgare, gäster och företag. Peter Haaber, VD för Zleep Hotels, som också deltog i ceremonin, har samma glädje och övertygelse:

– I mina ögon gör ett växande näringsliv, en bra infrastruktur och stadens ständiga tillväxt Hillerød Nordsjällands industricentrum och ett centrum som detta behöver bra boende. Därför är jag glad att det första spadtaget nu är taget och jag ser också fram emot att följa byggprocessen och att fortsätta det goda samarbetet med bland annat PFA Ejendomme och Momentum Plus, säger Peter Haaber, vd för Zleep Hotels.

Hotellets 3 000 kvm kommer att ingå i ett 10 200 kvm projekt som även kommer att omfatta ett parkeringsgarage och 50 lägenheter. Zleep Hotel Hillerød kommer att rymma drygt 100 rum fördelade på fyra våningar samt en multifunktionell reception med tillhörande lounge, bar och frukostmatsal.

Hotellet är planerat att öppna i mitten av 2023.