Nyheter

Byggstart för 260 lägenheter i centrala Malmö

I ett av Malmös stora stadsutvecklingsprojekt utvecklar Rikshem tillsammans med Betonmast Brönnestad 1 och 2. Projektet innefattar nyproduktion av två sammansatta kvarter längst Industrigatan och Nobelvägen.

Kännetecknande för fastigheterna är inriktningen på hållbarhet och inte minst de mobilitetslösningar som knyts till fastigheten.

Minska behovet av bilen

Hos Rikshem ska man kunna leva och bo hållbart. Hyresgäster i Brönnestad 1 och 2 kommer att erbjudas både bilpool med elbilar och cykelpool med ellådcyklar. När den egna cykeln behöver omsorg lagas den enkelt i fastighetens egen cykelverkstad. För den som jobbar hemma kommer det att finnas ett kontorshotell/kontorscafé. Hemleveranser sker direkt till lägenheten via en smart access-lösning. Två gånger per år bistår Rikshem hyresgästerna med att transportera bort grovsopor. Allt för att sammantaget minska behovet av bil.

Om projektet

Två huskroppar i sex plan och med underjordiskt garage. Fasaden består av puts varvat med tegel. Totalyta är 14 000 kvadratmeter. Lägenhetsstorlek är fördelat på 1 – 4 RoK och byggnaderna kommer att förses med solceller på taket och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Projektet ska utöver detta även uppfylla energianvändning lägre än 56% av Boverkets byggreglers krav vilket motsvarar lägre än 42 kWh/år o kvm. Individuell mätning av el och vatten.

– Tillsammans med Betonmast bygger vi nu lägenheter värda att vänta på. Jag ser fram emot när vi under våren 2024 kommer att kunna välkomna hyresgäster som ställer höga krav på ett modernt boende. Särskilt roligt är att vi kommer att kunna erbjuda flera olika lösningar både för att underlätta livet men också för att minska klimatavtrycken i vardagen, säger Magnus Grankvist som är fastighetschef för Rikshem i Malmö.

Byggstart sker under första kvartalet 2022. Projektet kommer att färdigställas under första kvartalet 2024.