Nyheter

Coworking-aktören Convendum hyr 7 våningsplan och 5 800 kvm av Skandia Fastigheter

CONVENDUM har valt plats för sitt nästa Coworking Space i Stockholm och öppnar i slutet av 2022 hos Skandia Fastigheter på Sveavägen 38. Lokalerna omfattar hela huset: 7 våningsplan och 5 800 kvadratmeter. Här kommer de att bidra till ett attraktivt kvarter med aktiva bottenvåningar och levande gatumiljöer.

Hos CONVENDUM på Sveavägen 38 kommer man att mötas av öppna ytor med café, lounge och konferenscenter i bottenvåningen. Planen är att fastigheten ska öppnas upp med en välkomnande entré intill husets tunnelbaneuppgång.

– Platsen och huset gjorde Sveavägen 38 till ett strategiskt val. Det är unika förutsättningar och vi uppskattar möjligheten att få hyra en hel byggnad i toppläge i Stockholm city med tunnelbaneuppgång vid entrén – och dessutom skapa en attraktiv helhet tillsammans med grannverksamheterna på Skandia Fastigheters Sveavägen 44, säger Håkan Jeppsson, CEO på CONVENDUM.

Kvarteren kring Sveavägen 38 och Sveavägen 44 är redan på en resa mot mer öppna och välkomnande miljöer. På Sveavägen 44 har Skandia Fastigheter och Urban Deli till exempel visat vägen för aktiva bottenvåningar med varierande innehåll som lockar besökare och bidrar till känslan av ett stort vardagsrum.

– Miljöerna – såväl ute som inne – har fått allt större betydelse för företags attraktivitet. Kontoret ska vara en plats man vill till, något vi här tillsammans med CONVENDUM ska visa exempel på. Inte minst för många av våra befintliga hyresgäster kan detta blir en viktig pusselbit i den optimala arbetsplatsen – där det kan fungera som ett komplement till det egna kontoret. Samtidigt utvecklar vi bottenvåningen i och gatumiljöerna kring grannhuset på Sveavägen 44 för ännu mer öppenhet och aktivitet. Vi gör helt enkelt dessa adresser till ett sammanhängande, lockande koncept, säger Markus Pfister, fastighetschef på Skandia Fastigheter.