Nyheter

Första spadtaget för Dagabs nya anläggning

Det står nu klart att det första spadtaget har tagits för anläggningen som Logicenters utvecklar åt Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab. Anläggningen med en yta om 37 500 m2 är belägen på adressen Örja 1:23 i Landskrona och beräknas vara redo för inflytt i slutet av 2022.

Under våren 2021 blev det klart att Logicenters ska utveckla ytterligare en anläggning åt Dagab. Denna anläggning är placerad väster om trafikplats Landskrona Södra av Landskrona stad och kommer att bli den andra anläggningen i samarbetet mellan parterna.

Fastigheten kommer att verka som Dagabs nya rikslager för frukt och grönt. Helt i linje med Logicenters ambitiösa hållbarhetsmål kommer den här anläggningen även att miljöcertifieras enligt BREEAM Very Good och det även kommer finnas möjlighet att installera solceller på taket.

– Att vi kan hålla den här höga hållbarhetsstandarden i våra fastighetsutvecklingar är något vi är mycket stolta över. Utöver våra hållbarhetskrav är vi väldigt måna om att våra anläggningar ska underlätta för våra partners logistikverksamheter och det blir därför extra motiverande när man får utökat förtroende. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med Dagab och Landskrona stad, säger Matthias Kettelhoit, CEO på Logicenters.

Den nya anläggningen är strategiskt placerad i södra Sverige med närhet till Helsingborg, Malmö samt stora motorvägar som E6, E20 och riksväg 17 där cirka 40 000 bilar passerar dagligen. Utöver anläggningen åt Dagab har Logicenters förvärvat en tomtyta på 58 500 m2 för att fortsatt stärka sin närvaro i Öresundsregionen.

– Det är mycket glädjande att bygget nu är i gång för vår nya anläggning och vi ser fram emot vår etablering i Landskrona. Våra samarbeten med Logicenters är viktiga delar i vår utveckling och vår ambition att skapa en flexibel och hållbar logistikkedja, säger Nicholas Pettersson, vd på Dagab.

– Vi är stolta att Logicenters nu påbörjar bygget av anläggningen i Landskrona och att de fortsatt ser värdet i det vår stad har att erbjuda. Det här samarbetet tror vi kommer att öka sysselsättningen i Landskrona och bidra till fler arbetstillfällen. Vi önskar Dagab varmt välkomna till Landskrona och är övertygade att de kommer ha stor nytta av läget i vår kommun, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad.