Nyheter

Peab får tilläggsorder för byggnation i Skänninge

Peab har fått en kompletterande beställning till projektet vid anstalten och häktet i Skänninge i Östergötland som gäller nybyggnation av typhus F. Beställare är Specialfastigheter och kontraktssumman uppgår till 103 miljoner svenska kronor.

Byggnationen vid anstalten och häktet i Skänninge i Östergötland pågår sedan några år. Nu har Peab fått en tilläggsbeställning som gäller typhus F. Det är ett sysselsättningshus i två våningsplan med installationer på vinden. Totalt handlar det om en yta på 4 000 kvadratmeter.

– Att bygga fängelser är komplext och ställer höga krav på oss som entreprenörer. Jag är väldigt glad över att vi får fortsatt förtroende. Tilläggsbeställningen är ett kvitto på att vår beställare är nöjd med vårt arbete med anstalten och häktet i Skänninge, säger Anders Bergeling, regionchef på Peab.

Byggstarten beräknas ske vid årsskiftet 2021/2022. Det nya huset planeras vara färdigställt sommaren 2023.

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2021.