Nyheter

Årets LEED-byggnad

Förvandlingen av den tidigare lagerbyggnaden till ett toppmodernt, funktionellt och energisnålt huvudkontor har väckt stor uppmärksamhet.

SKF:s nya huvudkontor har nu utsetts till årets LEED-byggnad i Green Building Awards 2021, Sveriges mest prestigefyllda utmärkelse inom hållbart samhällsbyggande.

Den cirkulära användningen av byggmaterial, bra och hälsosam inomhusmiljö och effektiv användning av energi och värme imponerade juryn. Som första byggnad i Sverige, har även det nya huvudkontoret Götaholm tidigare i år erhållit den högsta miljöcertifieringen enligt den senaste LEED Platinum standarden.

Sweden Green Building Council som arrangerar tävlingen är Sveriges största och ledande hållbarhetsorganisation inom samhällsbyggnad med runt 400 medlemmar.

Läs mer om utmärkelsen här:

https://www.sgbc.se/nyheter/vinnarna-i-sweden-green-building-awards-2021/

Fakta:

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) är ett internationellt erkänt green building-certifieringssystem, som verifierar att en byggnad är utformad för att förbättra prestanda i form av energibesparingar, vatteneffektivitet, koldioxidutsläppsminskning, förbättrad miljökvalitet inomhus och förvaltning av resurser.