Nyheter

Nya kedjehus i Tygelsjö

Den 30 november startar OBOS försäljningen av det femte kvarteret i Tygelsjö, totalt 10 nya kedjehus i ett plan – med äganderätt. Att döma av förhandsintresset är Kvarteret Vallmoängen ett ytterst efterlängtat tillskott till bostadsutbudet i byn.

– Ja, vi ser ett otroligt stort intresse för det här kvarteret. Alla våra tidigare projekt har sålt väldigt snabbt och dessutom är kombinationen av enplanshus och äganderätt alltid eftertraktad, konstaterar Annika Ringblom, kundansvarig på OBOS.

Kvarteret Vallmoängen består av kedjehus om 123 kvm med alla bekvämligheter i ett plan. På utsidan ser vi ljusa fasader i puts och tegel – och en fönstersättning som både ger husen karaktär och låter ljuset flöda på insidan. Husen har tre sovrum, öppna sällskapsytor, dubbla uteplatser, egen trädgård och carport.

– Vallmoängen får otroligt vackra hus med bästa tänkbara läge ut mot parken. Och de är lika fina på utsidan som på insidan, med en härlig rymd inomhus. Här får man också en god standard redan från start och slipper krångla med mängder av tillval. Till exempel ett jättefint kök med handtagslösa släta luckor och en trevlig bardisk. Alla hus har också en mysig braskamin i vardagsrummet, säger Annika.

Att bo i Tygelsjö är attraktivt. Här får man både den småskaliga bykänslan och har samtidigt nära till Malmö – men också till naturen och havet. En kombination som lockar många, menar Annika.

– Ja, det är så här många vill bo idag. Lite lugnare, lite utanför stan – men ändå ha nära till allt. Och de här husen passar också så många, från äldre med utflugna barn till barnfamiljer. Det är otroligt smidigt att bo med allt i ett plan.

Säljstarten för den första etappen av Kvarteret Vallmoängen äger rum den 30 november, OBOS-medlemmar har förtur till köp. Bostäderna har ett frånpris på 7 295 000 kronor och inflyttning beräknas att starta under hösten 2023.