Nyheter

Nya studentbostäder i Uppsala: Byggs ovanpå befintliga studentbostäder

De som söker studentboende kan se fram emot möjligheten att redan i april nästa år flytta in i någon av Rikshems nya studentbostäder.

Bostäderna har byggts ovanpå Rikshems befintliga studentbostäder på Kvarngärdet i Uppsala och förmedlingen kommer ske via Uppsala Bostadsförmedling.

– Rikshem är en av våra största hyresvärdar för studentbostäder och vi ser positivt på att de fortsätter att ligga i framkant när det gäller att skapa nya boendemöjligheter. Att arbeta med påbyggnadsvåningar är en smart lösning för att göra plats för fler studenter, säger Susanna Garcia, kundansvarig hyresvärdar på Uppsala Bostadsförmedling.

De nya bostäderna utgörs främst av 1-2 rum och kök, men även ett antal trerummare kommer finnas tillgängliga att söka via Bostadsförmedlingen. Storleken på lägenheterna varierar mellan 18 och 63 kvadratmeter.

Parallellt med att 55 helt nybyggda studentbostäder tillkommit på Kvarngärdet har Rikshem genomfört renoveringar i områdets befintliga studentbostäder. Totalt rör det sig om 231 studentbostäder som inom kort kommer att förmedlas via Bostadsförmedlingen.

Uppsala Bostadsförmedling och Rikshem inledde sitt samarbete 2017 och sedan dess har över 5 000 Rikshembostäder, varav 2 000 studentbostäder, förmedlats via Bostadsförmedlingen. Rikshem är, utöver Uppsalahem Studentstaden, en av Bostadsförmedlingens två största hyresvärdar för studentbostäder.

– Vi är glada att vi har ett bra fungerande samarbete med Bostadsförmedlingen som hjälpt oss förmedla över 5 000 lägenheter. Det är tacksamt att det finns en gemensam portal för bostäder så de bostadssökande har flera alternativ att välja mellan, säger Jennie Blichfeld, Boendechef på Rikshem.