Nyheter

Första spadtaget för Riksbyggens Brf Sjömärket på Lillåudden

Den 26 november tar Riksbyggen tillsammans med NCC första spadtaget för 80 Svanenmärkta bostadsrätter på Lillåudden, Västerås.

– Jättekul att vi nu kan ta första spadtaget för detta projekt där hållbarhet är en viktig del genom hela projektet. Huset blir miljömärkt med Svanen vilket bland annat innebär att bostäderna har låg energianvändning och låg miljöbelastning, säger Mikael Petersson Sjölund, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Bergslagen.

På taken kommer det att installeras solpaneler. De boende kommer att få tillgång till en grön innergård och i föreningen kommer det att finnas både bilpool och laddstolpar. Preliminär tidpunkt för inflyttning är senhösten 2023.

– Byggstarten skedde utan säljkrav med Riksbyggens egna medel. Intresset för projektet har varit stort och över ca 60 procent av bostäderna är redan sålda, säger Mikael Petterson Sjölund.

I huset som utgör Brf Sjömärket är de översta våningarna indragna mot norr, väster och söder, för att öka ljusinsläppet.

– Mot väster har vi utöver indragningen även valt att ta bort en våning. På så sätt släpper vi in mer sol till kringliggande bebyggelse och mer kvällsljus till gården. Bland de 80 moderna och välplanerade lägenheterna finns både den lilla ettan med sovalkov och den rymliga femrummaren med både balkong och privat terrass, säger Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad.

Lägenhetsstorlekarna i projektet är mellan 35 och 118 kvm.

– Efter försäljningssuccén finns nu endast ett fåtal lägenheter kvar från 1-4 rum och kök. Femmorna i projektet såldes direkt, berättar Catarina Tenor.

Läs mer på:

riksbyggen.se/sjomarket