Nyheter

Nytt kvarter i Stadsängarna – helt i trä

NRES (New Real Estate Sweden AB) är en nystartad koncern av Ulf Sjöstrand , Ulf Morelius och Peter Wågström. Tillsammans har de över 100 års av erfarenhet inom bygg- och fastighetsutveckling.

Nu satsar de i Sigtuna stadsängar där de ska bygga kvarteret ”BRF Tallkronan i Sigtuna”. Ett kvarter helt i trä och med solceller på taken. Grundarnas styrkor ger en bostadsutvecklare med stor genomförandekraft och erfarenhet av bostadsutveckling.

I Stadsängarna vill de skapa ett träkvarter för hållbarhet och klimatfördelar. Därtill är projektet väl genomtänkt med ett antal unika aspekter som ska ta boendet ett steg längre. Med stor variation i bostadsutbudet i de 74 bostadsrättslägenheterna, pool på innergården och en väl tilltagen takterrass i bästa solläge ligger fokus även på den sociala hållbarheten i form av ett trivsamt boende med aktiviteter och gemenskapsytor.

– Varje projekt har unika förutsättningar – Vi lovar att göra det bästa av dem. Och i Sigtuna stadsängar vill vi värna om det gedigna hållbarhetsarbete som redan finns och därför väljer vi att bygga helt i trä med syftet att ha en så låg koldioxidbelastning som möjligt, säger Peter Wågström, styrelseordförande, NRES

I Stadsängarna ska NRES bygga 74 bostadsrättslägenheter. Kvarteret är diversifierat vad gäller boendena då de både kommer att innehålla lägenheter om 1-4 rok men även 6 stycken stadsradhus med egna takterrasser. I souterrängvåningen kommer det finnas garage, cykelverkstad och vallabod.

– Cykelverkstad och en vallabod känns som ett fint initiativ då både stadsdelens egen OS-klassade mountainbikebana samt vårt eget längdsskidspår, Äppelspåret, ligger ett stenkast från kvarteret. Väljer man att bosätta sig i BRF Tallkronan kan man ta skidorna under armen eller sätta sig på cykeln och på mindre än en minut befinna sig i antingen skidspår eller MTB-spår, säger Kim Hultén verksamhetschef Sigtuna stadsängar Exploateringsbolag.