Nyheter

Första spadtag för Besqabs nya kvarter på Kapellgärdet i Uppsala

På Kapellgärdet vid hörnet Gamla Uppsalagatan och Vattholmavägen uppför Besqab ett nytt bostadskvarter med 146 hyresrättslägenheter, ett vårdboende med 80 lägenheter samt en förskola.

I torsdags togs ett gemensamt första spadtag för kvarteret genom att plantera ett äppelträd. Spadtaget togs av Besqabs VD, Carola Lavén, kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling, Vardagas VD, Ulla Tansen samt Child Academys VD, Lars Pettersson.

– Vi är glada att vara en del av Uppsalas utveckling och med det här nya kvarteret skapar vi en attraktiv plats för en hållbar och hälsosam livsstil som uppmuntrar möten över generationsgränser, säger Carola Lavén, VD på Besqab. Det ligger också i linje med vår ambition att utveckla hyresrätter, vårdboenden och annan samhällsservice för egen förvaltning.

Besqab uppför ett nytt kvarter med cirka 146 hyresrättslägenheter, 80 vårdboenden samt en förskola. Vardaga kommer att driva vårdboendet och Child Academy kommer att driva förskolan. Hela projektet kommer att certifieras med miljömärkningen Svanen.

– Det är precis så här vi vill bygga en hållbar stad, att komplettera stadens tomma ytor med nya kvarter som berikar det som redan finns, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande i Uppsala Kommun. Vi välkomnar Besqab, som under många år utvecklat flera fina bostadsområden i Uppsala, som också långsiktig aktör med egen förvaltning.

– Det är spännande att få vara med redan från första spadtaget. När allt är färdigbyggt, finns vi på Vardaga kvar, med vår passion att driva en verksamhet för äldre med trivsel och hälsa i fokus, säger Ulla Tansen, VD på Vardaga.

– Vi är glada och tacksamma för möjligheten att få skapa en förskola med en unik idrottsinriktning i det här nya kvarteret, säger Lars Pettersson VD på Child Academy Sports.

Markarbetet pågår och inflyttning beräknas till första kvartalet 2024. Uppsala Bostadsförmedling kommer att förmedla hyresrättslägenheterna.