Nyheter

Första spadtaget för Ridderstad i Linköping

Onsdagen den 27 oktober kl.12.00 var det dags för det första spadtaget för byggnationen av bostadsrättsföreningen Ridderstad i södra Linköping.

Tillsammans med NCC kommer HSB Östergötland bygga 47 lägenheter.

Brf Ridderstad är den tredje och sista etappen inom det nya bostadsområdet Berga Park. Området är nära både natur, service och city.

Under ceremonin medverkade Anders Stjärnberg (HSB Östergötlands VD), Muharrem Demirok (kommunalråd och samhällsbyggnadsnämndens ordförande) och Karl-Johan Styrenius (bygg- och projektchef HSB Östergötland) berättade om projektet. Entreprenören NCC, SkandiaMäklarna, bostadsköpare och medarbetare från HSB närvarade också. Det symboliska spadtaget grävdes på marken där fastigheten kommer byggas. Inbjudna gäster bjöds på en lättare lunch.

Inflyttning i de nybyggda lägenheterna planeras att ske under våren 2023. Lägenheterna kommer få en modern och noga utvald inredning. Storlekarna kommer vara mellan 2 – 5 rok och alla med genomtänkta planlösningar och öppna sociala ytor. Lägenheterna kommer att ha inglasad balkong eller uteplats på markplan.

HSB bygger för en sund miljö, interiör med hållbara material och hus med högt ställda energikrav. Vi gör det genom att bygga med klassificering SILVER enligt certifieringssystemet Miljöbyggnad.

– I brf Ridderstad kommer det att finnas en gemensamhetslokal som går att använda för styrelsemöten eller som övernattningslägenhet för långväga gäster. Här byggs även en relaxavdelning med bastu, säger projektledare John Hall.

– Vi vill alltid att våra bostadsköpare ska känna sig trygga vid sitt bostadsköp hos oss på HSB Östergötland. Därför ingår det alltid en trygghetsförsäkring som skyddar köparen från oförutsägbara händelser. Detta är viktigt för oss, säger Anders Stjärnberg, VD HSB Östergötland.

Fakta Brf Ridderstad

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Antal bostäder: 47

Antal rum: 2 – 5 rum och kök

Boarea: 55 – 135 kvm

Inflyttning: planerad till våren 2023

Pris: 1.495.000 – 4.095.000 kr

Månadsavgift: 3.084 – 7.260 kr

Arkitekt: Sonark arkitekter och White arkitekter

Några fördelar för bostadsrättsföreningen:

– Gemensamhetslokal med relax och bastu.
– Solcellsanläggning på taket.
– Garage som nås från samtliga trapphus samt markparkeringsplatser. 
– Fin utemiljö med lekplats, grill, cykelställ, planteringar och sittplatser.
– För varje lägenhet ingår ett medlemskap i bilpoolen M i fem år.