Nyheter

NCC bygger lägenheter åt NREP i Finland

NCC har fått i uppdrag av NREP att bygga 191 lägenheter i Esbo, Finland. Lägenheterna kommer att stå klara sommaren 2023. Projektet är en utförandeentreprenad med ett ordervärde på cirka 240 miljoner kronor.

Det nya bostadsprojektet är en del av NREP:s framtida kvarter i stadsdelen Niittykumpu i Esbo, i den finska huvudstadsregionen. Byggnaderna som uppförs får mellan fyra och nio våningar och i uppdraget ingår också att bygga en innergård och ett parkeringsgarage.

– Vårt projekt i Niittykumpu är en del av NREP:s strategiska mål att utveckla en bättre och mer hållbar stad, och det är även ett av NREP:s viktigaste utvecklingsprojekt i Finland. Det är ett nöje att få samarbeta med en partner i det här projektet som delar vår ambitionsnivå inom hållbarhet, säger Petri Valkama, partner på NREP.

NCC bygger för närvarande också den första etappen av kvarteret, bestående av 220 lägenheter, parkeringsplatser samt innergårdar, som planeras stå färdigt sommaren 2022. Hela kvarteret och stadsplanen för detta har utvecklats i samarbete mellan NREP och NCC.

Byggarbetsplatsen kommer att drivas i enlighet med konceptet NCC Hållbar arbetsplats, som är den första verksamhetsmodellen i den finska byggbranschen som tar hänsyn till alla aspekter av hållbarhet på byggarbetsplatser: ekonomisk, social och miljömässig.

– NREP:s mål för hållbart byggande är väl anpassade till de åtgärder vi vidtar under byggandet, till exempel att använda grön el och minimera och återvinna avfall. Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med NREP och ta nästa steg i utvecklingen av det här området, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

Målsättningen är att kvarteret i Niittykumpu ska uppnå energiklass A för att främja byggnadernas energieffektivitet och ett LEED Gold-certifikat kommer att tillämpas för de fastigheter som byggs.

Byggnadsarbetet har påbörjats och kommer att slutföras sommaren 2023.

Ordern kommer att registreras i affärsområdet NCC Building Nordics under fjärde kvartalet 2021.