Nyheter

55 seniorbostäder till Söderköping

Riksbyggen har tecknat en avsiktsförklaring med Söderköpings kommun om ett kommande markförvärv för att bygga 55 seniorbostäder vid den gamla brandstationen i Söderköping.

Planen är att uppföra ett Bonum seniorbende, Riksbyggens koncept för seniorboende i bostadsrätt. Säljstart är preliminärt planerad att ske hösten 2023.

– I Söderköping finns sedan länge ett stort behov av fler lättskötta bostäder anpassade för lite äldre personer. Många som idag vill sälja sin villa i Söderköping men vill bo kvar på orten har svårt att hitta en ny, anpassad bostad, säger Patrik Rosenlund, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Öst.

Byggandet av nya seniorbostäder sätter fart på flyttkedjorna. Villor frigörs dit exempelvis barnfamiljer kan flytta. Arbetet med detaljplan för projektet pågår och beräknas bli klart under fjärde kvartalet 2022. Adressen är Ågatan 9, brandstationen.

– De nya bostäderna får ett fantastiskt läge, nära både livsmedelsbutik, restauranger och annan service samt med närhet till Rådhustorget och Göta kanal. Med Bonum seniorboende erbjuder Riksbyggen trygga, inbjudande och praktiska bostäder där det är möjligt att leva aktivt, nära sina vänner, och bo kvar långt upp i åldrarna, säger Per Vide, sälj- och marknadsansvarig Riksbyggen Bostad Öst.

Läs mer om

Bonum Brf Brandstationen