Nyheter

113 nya hyresrätter i Södra Råbylund, Lund

Tillsammans med JSB Construction AB tog LKF, i fredags den 15:e oktober, det första spadtaget för kvarteret Pilgrimen i Södra Råbylund. Det markerar starten för LKF:s nybyggnation av 113 bostäder med hyresrätt i det nya området i Lund. Beräknad inflyttning blir i slutet av 2023.

Kvarteret Pilgrimen omfattar nybyggnation av fyra flerfamiljshus och rymmer sammanlagt 113 hyresrätter. Den totala byggytan uppgår till cirka 9 196 kvadratmeter (bruttoarea) och projektet beräknas stå klart för inflyttning i slutet av 2023.

– Det är oerhört glädjande att projektet nu officiellt är igång. Jag ser framemot att förverkliga detta projekt tillsammans med JSB i ett fortsatt gott samarbete, säger Fredrik Altin byggprojektledare på LKF.

– Vi är väldigt stolta över att tillsammans med LKF få möjlighet att tillföra 113 bostäder och samtidigt bidra till den fortsatta utvecklingen av Södra Råbylund. Projektet håller dessutom en hög hållbarhetsnivå, något som stämmer väl överens med JSB:s ambition om att bidra till ett bättre samhälle, säger Fredrik Leo VD på JSB.

Planerad inflyttning är 2023.