Nyheter

Fastighetsutvecklaren Qressida planerar hyresrätter i Skutskär

Fastighetsutvecklaren Qressida har förvärvat byggrätt för flerfamiljshus i centrala Skutskär, beläget ca 19 km från Gävle. Fastigheten förvärvas av Acrid Bygg & Fastighet AB som länge haft ett stort engagemang i kommunen.

Qressida avser utveckla effektiva hyreslägenheter och vill bidra till områdets utveckling genom att tillföra ett landmärke med attraktiva bostäder till en rimlig hyra. Projektet beräknas byggstartas under 2022.

– Vi ser en stor efterfrågan av bostäder i Skutskär och arbetar nu med att ta fram bostäder anpassade efter området och dess invånares behov. Vi är måna om att ta vara på platsens befintliga förutsättningar och vill främja lokala möjligheter i produktionsfasen. Vi är glada över tillträdet och ser fram emot att bidra till utvecklingen av Älvkarleby, säger Sirwan Amjadi, CEO Qressida.