Nyheter

Kebab bygger radhus åt Lyckos i Svarte

Lyckos har tecknat avtal med ytterligare en byggentreprenör. Knut Edstrands Byggnads AB, kallat Kebab, kommer att bygga Lyckos 32 nya radhus i Svarte, nära Ystad.

Det nya bostadsområdet ligger naturskönt, bara 500 meter från Svartes strandlinje. Försäljningen är igång byggstarten är planerad till november. Den första inflyttningen beräknas till september 2022.

– Svarte har vuxit under de senaste åren och blivit ännu mer attraktiv som boendeort. Orten har ett fantastiskt läge på den skånska sydkusten, och den gynnas av att det finns skola, service och pågatågstation, säger Anders Larsson, vd på Lyckos. Lyckos idé är att bygga väldesignade bostäder för en bred allmänhet, med en prisbild som gör att många har råd med ett eget boende.

Knut Edstrands Byggnads AB är ett välkänt familjeföretag på Österlen som förutom bostäder uppför bland annat skolor, förskolor, kontor och industrier samt utför markanläggningar. Företaget har tidigare byggt bostäder till Midroc i samma område.

– Det är roligt med lite större projekt där vi kan nyttja vår egen kunniga personal både vad det gäller trä, betong, mark och murning, säger Jonas Edstrand, vd.

– Lyckos är i ett expansivt skede då vi breddar våra samarbeten med ytterligare byggentreprenörer. Vi är särskilt glada för att ha tecknat avtal med en lokal entreprenör med lång erfarenhet som täcker en stor del av skånska sydkusten, säger Anders Larsson. Vi planerar för ytterligare nybyggnadsprojekt i Ystad och i Simrishamn.

Husen i Svarte placeras längs en slingrande gränd, med trädgårdar som vetter mot öster och väster. De får tegel i olika nyanser, från ljust rött till mörkbrunt/svart. Ytterdörren ramas in av en kub, ett extra designelement som skapar en privat sfär och kan till exempel nyttjas till en liten sittplats.

– Med naturen runt knuten kommer det att bli en lugn och trygg boendemiljö som lämpar sig väl för barnfamiljer, säger Anders Larsson. Under förra året genomförde vi en undersökning bland besökare på Hemnet som visade att många vill bo naturnära och med goda kommunikationer.

Det blir två hustyper i området, ett radhus på 110 kvadratmeter och ett på 118 kvadratmeter. Båda typerna har vardagsrum och kök i öppen planlösning som skapar rymd och ljus. Ovanvåningarna är flexibla, med ett allrum och tre alternativt fyra sovrum. De byggs som bostadsrätter med insatser från 2 495 000 kronor och en månadsavgift på 6 333 kronor.

Bostäderna från Lyckos är Svanenmärkta. Miljöcertifieringen är en kvalitetsstämpel som bland annat innebär energieffektiv och energisnål uppvärmning, sunt inomhusklimat och att huvuddelen av materialet är närproducerat i Sverige.

3D-bild: Visualisera