Nyheter

3Hus och Helsingborgs stad tog första spadtaget på Brf Spira i Helsingborg

Fastighets AB 3Hus fortsätter sin expansion och tar ytterligare ett steg i att bli en samhällsutvecklare i södra Sverige, genom att ta det första spadtaget på Brf Spira på Drottninghög.

Äntligen är bygget av Brf Spira på Drottninghög i gång. Christer Andersson VD, 3Hus samt Peter Danielsson och Christian Orsing, Helsingborg stad samt Jakob Persson BAB bygg AB tog idag det första spadtaget på Brf Spira.

Spadtaget symboliserar att nu är 3Hus stora satsning på bostadsrätter på Drottninghög i Helsingborg i gång.

– Spira betyder att växa fram ur jorden, precis så som vi vill symbolisera med 3Hus på Drottninghög. Betydelsen att växa fram och knoppas symboliserar såväl Drottninghögs utveckling samt historia med äppellundar, säger Christer Andersson, 3Hus.

3Hus kommer att uppföra 74st bostadsrätter på Brf Spira, allt från 1rok till 4rok. Flertalet av lägenheterna kommer att ha egna grönskande terrasser. I bottenplan, med access till det nya torget, kommer Helsingborg Stad att vara hyresgäst med sin verksamhet IdéA samt med ett områdesbibliotek.

– Vi har designat ett nytt landmärke för Helsingborg. Vi hoppas och tror att helsingborgarna kommer att vara stolta över Brf Spira. Vi tror starkt på Drottninghög och Brf Spira. Ett fantastiskt bra läge, med närhet till allt, detta kommer bli ett av Helsingborgs mest attraktiva område, säger Joakim Lindahl, 3Hus.

Brf Spira kommer vara en del av H22 på Drottninghög, förhoppningarna är att helsingborgarna och mässbesökarna skall få ta del av bygget under mässan.

Projektet startar omgående och preliminär inflyttning beräknas sommaren 2023.