Nyheter

Byggstart: HSB brf Esplanaden i Nya Hovås

HSB Göteborg har tagit det första spadtaget för brf Esplanden i Nya Hovås, där 62 nya bostäder kommer att byggas till HSBs medlemmar.

Spadtaget togs av Hampus Magnusson (M), kommunalråd, Lars Göran Andersson, vd HSB Göteborg, Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör Göteborgs Stad och Jonas Celander, distriktschef Skanska.

– Det känns väldigt roligt att ta första spadtaget för brf Esplanaden. Läget är fantastiskt och kombinationen av levande stadsliv med hav och natur på gångavstånd är svårslagen, säger Lena Josgård, affärsområdeschef fastighetsutveckling på HSB Göteborg.

I brf Esplanaden bygger HSB Göteborg 62 nya bostadsrätter om 1 – 5 rum och kök. Lägenheterna har en öppen planlösning och stora balkonger, många med utsikt över Krogabäcksparken. Bakom utformningen står Wingårdhs arkitekter som hämtat inspiration från omgivningen när de ritat husen. Inflyttningen i brf Esplanaden är planerad till slutet av 2022.

– Försäljningen av nyproducerade lägenheter har gått väldigt starkt och det var ett stort intresse för brf Esplanaden som snabbt sålde slut. Nya Hovås är ett område med stor potential och vi ser fram emot att starta ännu ett projekt i området inom en snar framtid, säger Lena Josgård.

HSB Göteborg planerar för ytterligare cirka 40 bostadsrätter i HSB brf Fotografen, som också kommer att ligga intill Krogabäcksparken i Nya Hovås centrum. Planerad säljstart för projektet är hösten 2022.