Nyheter

Byggstart för Boklok i Steninge By i Sigtuna

På det växande bostadsområdet i Steninge slottsby utanför Sigtuna ska BoKlok bygga 78 hem i form av bostadsrätter. Försäljningen kommer att starta under vintern 2021.

Byggstart är planerad till våren 2022, med beräknad inflyttning sommaren 2023.

– Vi är väldigt glada att vara med och utveckla Steninge slottsby med nya bostäder. På BoKlok bygger vi inte bara hållbara hem, utan hållbara områden. Det hoppas vi kunna bidra med även här i Steninge slottsby, genom våra lägenhetshus ritade av arkitekt Thomas Sandell. Med deras skandinaviska design och smarta lösningar vill vi skapa hem och områden som är hållbara över tid och där man ska kunna leva och trivas länge, säger Helena Wilroth, projektchef på BoKlok.

Det blir 40 lägenheter och 38 par- och radhus. Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. Rad- och parhusen har fem rum med en yta på 117 kvm som är fördelade på två våningar. Alla hem byggs som bostadsrätter.

– Vi bygger alla våra hem i trä, som är det mest hållbara byggnadsmaterialet. Dessutom bygger vi efter samma ritning om och om igen, med minimalt spill. Det gör att ett hem från oss är klimatsmart på mer än ett sätt, säger Helena Wilroth.

Det nya kvarteret i Steninge slottsby kommer att kallas BoKlok Kronan och ligger längst upp i det nya bostadsområdet, granne med skogen. Området ligger i närheten av Arlanda, mitt emellan Stockholm och Uppsala. Här finns tillgång till båthamn, badplats, ridstall, restauranger och butiker. Här finns också lekplatser, motionsspår och utegym.