Nyheter

Byggstart: Nya bostadsrätter på Lidingö

Bostadsutvecklingsbolaget Patriam offentliggjorde vid årsskiftet förvärvet av det nya bostadsprojektet Patriam Torsvik på Lidingö.

Nu sätts spaden i marken och därmed byggstartar Patriam projektet tillsammans med byggentreprenören Serneke. Officiell säljstart beräknas ske under oktober månad och redan till sommaren 2023 ska bostäderna stå klara för inflyttning.

48 nyproducerade bostadsrätter, det blir resultatet när Patriam nu tar sig an den gamla fastigheten vid Torsplan i Torsvik, strax efter Lidingöbron. Sedan uppförandet 1946 har byggnaden fungerat både som tvätteri, kontor och skola för att idag stå tom.

Nu får den nytt liv i form av nyproducerade bostäder inspirerade av den befintliga 40-talsarkitekturen i området. Målet är göra Torsvik till en ännu mer attraktiv plats när området utvecklas med modern arkitektur och Patriams signum.

– Vi fortsätter att utveckla Stockholms bostadsmarknad med att addera unika och hållbara hem i attraktiva lägen. Hem att leva i och beröras av länge. Lidingö har alltid varit intressant för oss, så det känns extra roligt att nu få ta fram en unik Patriam-produkt just i det här området, säger Andreas Holmberg, VD på Patriam men tillägger också att Patriam är på ständig jakt efter fler attraktiva lägen som kan vidareutvecklas.

Säljstarten är nära

Bygget av Torsvik är i gång och nästa fas blir säljstart. Det officiella datumet är satt till slutet av oktober men redan under september börjar man ta emot bokningsavtal från befintliga kunder som anmält tidigt intresse. Samarbetet med Alexander White fortsätter efter en lyckad försäljning i Patriam Nacka Strand.

– Efter de senaste årens lyckade projekt finns det en stor nyfikenhet kring Patriam. Vi har nått en position där allt fler sneglar på vad vi gör och håller utkik efter våra nya projekt. Det är förstås en tacksam sitts där vi har en lojal kundgrupp som står redo att boka en bostad. Det gör att vi vågar satsa och driver oss att hålla tempot uppe, säger Andreas Holmberg.