Nyheter

OBOS förvärvar mark för 16 nya bostäder i Åmål

OBOS har förvärvat 16 tomter på området Näsudden i Åmål. OBOS har förvärvat tomterna från företaget Sötsjöbaden Näsudden AB.

Tomterna är belägna på Fogdegatan.

– Näsudden har ett helt fantastiskt läge med fin utsikt över Vänern, cykelavstånd till Åmål, bra pendlingsavstånd till Karlstad och bara två timmar till centrala Göteborg, säger Per Lönner, Affärschef på OBOS Sverige.

OBOS är sedan tidigare etablerade på Näsudden, då man 2018 uppförde tre villor av varumärket SmålandsVillan i området. Det nya förvärvet från Sötsjöbaden innebär ytterligare femton tomter som kommer att innefatta 16 bostäder i form av radhus.

– På OBOS ser vi fram emot att fortsätta utvecklingen av detta härliga område på landsbygden med vår fina produkt Start Living som byggs industriellt i trä – ett förnybart byggmaterial som är bra för både människan och miljön. Det är dessutom en produkt som passar fint in i Näsuddens omgivningar, säger Per Lönner.

De bostäder som OBOS planerar för på Näsudden kommer att uppföras som radhus i två plan med boareor om 107 och 120 kvm. Husen byggs i ett befintligt exploateringsområde som ska byggas ut till att omfatta ett hundratal nya bostäder i blandad bebyggelse, och där ett 30-tal redan idag står klara.

– Från Åmåls kommuns sida ser vi positivt på att byggnationen fortsätter på Näsudden – detta unika bostadsområde med Vänerns vatten på tre sidor. Vi ser med tillförsikt fram emot Sötsjöbaden och OBOS fortsatta satsning på området och ser fram emot ett positivt samarbete, säger Björn Wennerström, Samhällsbyggnadschef på Åmåls kommun.

De 16 bostäderna kommer att byggas i bostadsrättsformat i föreningen Brf Åmål Sötsjöbad.

Säljstartsdatum är ännu inte fastställt.