Nyheter

Populär nyproduktion på Kurorten i Skövde

Terminen på Högskolan i Skövde har nyligen startat. Samtliga av Skövdebostäders 132 nyproducerade studentlägenheter på Kurorten blev uthyrda – och under augusti har hyresgästerna anlänt.

– Det är roligt att lägenheterna varit populära. De är bra planlösningar och läget med nära till både campus och centrum passar studenterna bra. Dessutom fick vi till bra hyror. En etta på 29,5 kvadratmeter kostar 5 150 kronor kr i månaden och då är två månader om året hyresfria, säger Elin Johnsson, uthyrare på Skövdebostäder.

Hyresgästerna har fått olika inflyttningsdagar, för att det inte ska bli krock i hissen. De boende kommer från olika delar av Sverige – och det finns också några internationella studenter.

Fler studentlägenheter välkommet

Lägenheterna hyrdes ut via Skövdebostäders bostadskö och poängen i den var avgörande. Att det skulle bli fullt uthyrt var väntat, men inte självklart:

– Även om vi trodde på konceptet var pandemin en osäkerhetsfaktor. Under en vår med övervägande distansstudier har söktrycket på studentbostäder varit ganska lågt. Nu till hösten är det däremot stor efterfrågan. Det känns därför jättebra att vi hade ytterligare 132 studentbostäder att hyra ut i år, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Fakta om nyproduktionen på Kurorten:
Adress Kurortsvägen 10.
Tolv våningar högt.
132 studentlägenheter.
Mestadels ettor, där alla har ett eget kök. Även några tvåor.
Har solceller på taket.
Skövdebostäders första rökfria hus. Rökning är endast tillåtet på särskilda anvisade platser utomhus.
Det finns en cykelpool där man som medlem kan låna elcyklar – både av cargomodell och vanlig. Finns även cykelförvaring för egen cykel utmed gavlarna.
Huset byggdes av Skövdebostäder och totalentreprenör Skeppsviken Bygg AB.