Nyheter

Efterfrågan stor på naturnära bostadsrätter i Mölnlycke

I snabb försäljningstakt har nu Bjurfors förmedlat över hälften av de totalt 45 bostadsrätterna i Alhem Fastigheters projekt Park22 i centrala Mölnlycke.

Bostadsprojektet lanserades i början av juni och i nuläget är efterfrågan fortsatt stor.

– Jag är glad, men inte överraskad över trycket på lägenheterna. Det som nu byggs upp i centrala Mölnlycke är något alldeles extra med sin speciella interiör. Försäljningsprocessen är i full gång och jag ser fram emot att så småningom få se våra kunder flytta in här, säger Regina Svantesson försäljningschef på Bjurfors Nyproduktion i Göteborg.

Byggherren bakom Park22 är Alhem Fastigheter AB som med noggrannhet har valt samarbetspartners till projektet. Park22 kännetecknas av omsorgsfullt valda material med hög kvalitet och är placerat bara några minuter ifrån picknickvänliga Wendelsbergsparken i centrala Mölnlycke.

– Med Park22 skapar vi ett hem som vi kan känna stolthet över – både vi som bygger och framtida bostadsrättsägare. I vårt arbete med Park22 har vi handplockat ett team från Kanozi Arkitekter, Okidoki Arkitekter och mäklarföretaget Bjurfors. Detta för att säkerställa en boendemiljö utöver det vanliga och en trygg bostadsaffär. I slutet av 2022 är lägenheterna redo för inflyttning, säger Jacob Hallberg vd för Alhem Fastigheter.

Närhet till allt

Här får du nära till både stadsliv och natur.

– Mölnlycke som ort ligger helt rätt placerat med smidigt pendlingsavstånd in till Göteborg city. Man är snabbt ute på motorvägen, och samhället har ett stort utbud av det mesta. Inte minst bokskog, badplats, Råda säteri, löpspår och Gunnebo slott. Allt detta – och samtidigt ha 15 minuter till Avenyn, Korsvägen och flygplats – är ju fantastiskt, säger Regina Svantesson.

Varierad kundgrupp

Byggnationen av Park22 sker med långsiktighet och hållbarhet i åtanke vilket är något som både den äldre och yngre generationen efterfrågar.

– Det är ett mycket populärt projekt som attraherar såväl gammal som ung. Lägenheterna har stor variation i storlekar och är byggda med påkostat material och unika detaljer, säger Regina Svantesson.

Johan Casselbrant, ansvarig arkitekt på Kanozi Arkitekter tillägger:

– Vår ambition har varit att skapa ett boende med långsiktigt fokus som håller över tid, och med riktigt höga bostadskvaliteter. Projektet är också en del i att bygga hållbart för kommande generationer.

Kvalitet inifrån och ut

Fasaden till den naturnära bebyggelsen är klädd i omsorgsfullt utvalt tegel som är tänkt att smälta in i omgivningen. Allt material – från utsidans tegel – till insidans interiör är av hög kvalitet vilket skapar möjligheten att stå sig lång tid framöver. Förutom lägenheterna är även vissa gemensamma ytor i huset inrett av inredningsarkitekter från Okidoki.

– Lägenheterna i Park22 är unika i sitt slag, vi har inrett de med genomtänkta detaljer och vackra material som inte bara är långsiktigt hållbara utan också lätta att ta hand om, avslutar Amanda Rydenstam ansvarig inredningsarkitekt på Okidoki.