Nyheter

Byggstart: Kvarteret Villan i Rydaholm

Finnvedsbostäders styrelse har tagit beslut om att påbörja byggnationen av kvarteret Villan som kommer bli 8 lägenheter på Järnvägsgatan i Rydaholm.

Tilldelningen för totalentreprenaden går till Stensnäs Bygg AB som skriver kontrakt med Finnvedsbostäder när upphandlingen vunnit laga kraft.

– Vi ser att det finns en efterfrågan i Rydaholm på tillgängliga, moderna lägenheter med hög standard, säger Lars Lejon styrelseordförande i Finnvedsbostäder. Och det faktum att Finnvedsbostäder inte har byggt hyresrätter i Rydaholm sedan början av 80-talet, gör att det här känns extra roligt, fortsätter Lejon.

Huset som byggs på bästa läge i Rydaholm blir en stadsvilla i tre våningar med lägenheter i varierande storlekar. Utgångspunkten har varit att huset ska harmoniera med övriga hus längs gatan.

Det blir ett gediget hus i fasadtegel och mörkgrått, bandtäckt plåttak. Stor omsorg har gjorts med planteringar och grönområde runtomkring. Samtliga lägenheter kommer att ha insynsskyddade uteplatser eller balkonger som är placerade på baksidan av huset. Det blir en plats för ett mindre torg i korsningen framför huset som blir en naturlig mötesplats.

Tillgängligheten och standarden i lägenheterna är hög.  Här kommer finnas hiss och alla lägenheter är utrustade med diskmaskin, mikrovågsugn, tvättmaskin och torktumlare. Det blir ljusa, välplanerade lägenheter med fina materialval.

– Byggnationen påbörjas under hösten och beräknas vara inflyttningsklart i början av 2023, berättar Finnvedsbostäders fastighetsutvecklingschef Per-Magnus Rylander. För detta projekt kommer vi också att ansöka om investeringsbidrag från Länsstyrelsen, avslutar Per-Magnus Rylander.

Illustration: Accent Arkitekter