Nyheter

Byggstart: Bäckby centrum i Västerås

På Bäckby centrum i Västerås ska BoKlok bygga ytterligare 36 bostadsrätter. Försäljningen kommer att starta under hösten 2021.

Byggandet av de nya hemmen har redan startats och beräknad inflyttning är hösten 2022.

– Vår första etapp är slutsåld så vi är väldigt glada över att nu kunna erbjuda ännu fler hem på Bäckby centrum. Vi är ensamma om att bygga bostadsrätter här, vilket kompletterar den befintliga bebyggelsen och skapar möjligheter för fler att få äga sitt boende, säger Helena Wilroth, projektchef på BoKlok.

De nya bostäderna byggs som bostadsrätter och kommer att ha två, tre, fyra eller fem rum med en yta på 55, 72, 85 kvm respektive 117 kvm. En gemensam innergård byggs med gröna ytor och möjlighet för grannar att mötas. Dessutom får alla bostäder en egen uteplats i form av balkong eller altan.

– Vi har arbetat fram den gemensamma innergården utefter visionen att ha en lummig och grönskande yta för de boende att träffas och umgås på. Här finns till exempel bärbuskar att njuta av på sommaren, samt en pergola och en grillplats för grannar att samlas vid. Vid de två entréerna finns grindar som skapar en tydlig inramning av kvarteret och trygghet för de boende, säger Helena Wilroth.

Det nya kvarteret på Bäckby kommer att kallas BoKlok Rubinen. På den västra delen av området går Gröna stråket och i närområdet finns både skola, mataffär och goda kommunikationer in till Västerås centrum.