Nyheter

Bonava säljer hyresrätter i Helsingfors

Bonava säljer 50 hyreslägenheter i Helsingfors, Finland, till eQ Residential Fund. Affären uppgår till 12 miljoner EUR och de första bostäderna förväntas färdigställas och överlämnas till kund under det första kvartalet 2023.

– Vi är mycket glada över att kunna fortsätta vårt samarbete med eQ, nu i ett nytt bostadsområde i östra Helsingfors. I och med byggstarten av det här projektet kommer vi här att ha 300 bostäder i produktion, och vi planerar totalt att bygga cirka 550 bostäder. När projektet är färdigställt kommer det här grannskapet med sina speciella mässingsfasader att bli synliga landmärken i området, säger Riku Patokoski, affärsenhetschef, Bonava Finland.

Det aktuella grannskapet är beläget i Vuosaari i östra Helsingfors, en kort promenad från havet, där stranden och naturen möjliggör för utomhusaktiviteter. Därtill ligger området nära såväl köpcentrum som skolor och kollektivtrafik.

Sitadelli 3 är den tredje etappen i ett grannskap där Bonava planerar för totalt 550 bostäder. Den beräknade tidpunkten för områdets färdigställande är 2025.