Nyheter

Produktionsstart: Brf Harren i Borsökna, Eskilstuna

Under våren 2019 tecknades det första avtalet mellan bostadsutvecklaren Blooc och Faskunge Fastigheter. Det första bostadsprojektet Brf Siken lanserades samma år och försäljningen tog snabbt fart. Under 2020 inleddes ett fortsatt samarbete i att utveckla Borsökna utanför Eskilstuna. Precis innan sommaren 2021 lanserades Brf Harren som andra etapp i området och efter ännu en försäljningssuccé kan nu projektet produktionsstartas.

I den första etappen är sedan årsskiftet 2020/2021 alla 23 familjer inflyttade. Nu börjar arbetet med att färdigställa Brf Harren så att ytterligare 20 familjer kan flytta in i sina drömhem. Brf Harren består av radhus och parhus i två olika storlekar ritade av arkitekterna på Blooc. Området med de olika kvarteren kommer harmonisera väl med varandra, och samtidigt ha sin egen karaktär.

– Försäljningen av projektet har gått över förväntan och vi har haft stort intresse på bostäderna. Det är kul att se att Eskilstunaborna verkligen gillar denna typ av boende och att läge, storlek och stil är uppskattat och väl anpassat efter marknaden, säger Ellinor Mersin och Annica Lövgren, Registrerade Fastighetsmäklare Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Eskilstuna

Det var i Borsökna som Ankie Bandstigen, VD på Faskunge Fastigheter, växte upp tillsammans med sina föräldrar och syskon. För de flesta Eskilstunabor klingar efternamnet bekant. F

amiljen Bandstigen har genom sitt ägande i välkända sportvarumärket STIGA Sports spelat en viktig roll i kommunens utveckling från traditionell bruksort till dynamisk framtidstad. Planeringen av den framväxande stadsdelen är långt framskriden och expansionstakten hög. Inom några år kommer det att röra sig om totalt ett hundratal nya bostäder.

– Hela områdets karaktär kommer definitivt att ytterligare förädlas i o m utbyggnaden denna etapp, där vi, med en ljus färgsättning, blandar par- och radhus samt erbjuder två olika storlekar på hus, säger Ankie Bandstigen, vd på Faskunge Fastigheter.

– Det känns väldigt roligt att vi har fått en så fin respons på Brf Harren och att flertalet familjer redan har hittat sitt hem. Efter ett givande samarbete med Faskunge Fastigheter under våren ser vi nu med spänning fram emot nästa fas tillsammans med dem – produktion och inflyttning, säger Iris Vesterberg, Projektchef Blooc.