Nyheter

Gymleco öppnar Europalager och logistikcenter på 10 000 kvm

Lokalen, som håller på att byggas utefter Gymlecos behov, kommer förutom lager fungera som ett nytt logistikcenter, inneha ett stort showroom, en fotostudio, ett nytt kontor, en produktionsline med pulverlackering och ett produktionsutrymme.

Lokalen specialbyggs för Gymleco och kommer att vara placerad i Eskilstunas prisbelönta logistikpark där storföretag som Amazon, Sportamore och Apoteket har sina lokaler.

Kari Jernvall, grundare av Gymleco, berättar mer:

– Vi är otroligt glada över att kunna göra denna resa och vi vill passa på att tacka alla våra kunder och samarbetspartners som väljer oss. Utan dem hade vi inte kunna genomföra detta och vi är så otroligt tacksamma över att ha ett så bra community bakom oss.

– Jag håller med Kari. Det här blir en efterlängtad förlängd arm till vår befintliga verksamhet i Stockholm där vi kommer ha plats att verkligen tillgodose behovet från våra kunder i Sverige samt expandera vår verksamhet utåt mot Europa. Vi kommer i om med detta kunna göra den tillväxtresa som vi just nu står och stampar efter, fortsätter Monica Sotkasiira, VD på Gymleco.

Inhemsk produktion av gymutrustning

Hon berättar vidare vad den ökade produktionsdelen kommer att innebära för bolaget:

– Vi tror på att investera i vår svenska produktion då vi kan se många fördelar med att ha det inhemskt. Våra leveranstider kommer minska, vi kommer kunna hålla ner priserna och vi kan göra ännu fler speciallösningar till våra kunder. Vi vill fortsätta behålla kontrollen av hela verksamheten så att vi säkerställer att kunderna får det dom förväntar sig, dvs. en produkt av högsta kvalité.

Lagret och logistikcentret i Eskilstuna kommer vara klart Q4 2022.