Nyheter

BoKlok bygger lägenheter och radhus i Sundsvall

I Lillhällom i Sundsvall ska BoKlok bygga 34 lägenheter och 27 rad- och parhus. Försäljningen kommer att starta under hösten 2021. Byggstart är planerad till hösten 2021, med beräknad inflyttning vintern 2022/2023.

– Vi är glada över att kunna erbjuda en annan typ av boendeform än villor som är det vanligaste i den här delen av Sundsvall. Våra bostadsrätter kommer komplettera den befintliga bebyggelsen fint och skapar möjligheter för fler att bo bra i ett hem man äger, säger Marie Strand, projektchef på BoKlok.

Alla bostäder byggs som bostadsrätter och kommer ingå i samma bostadsrättsförening, BoKlok Grimman. Husen kommer att ha fem rum, fördelade på 117 kvm och två plan. Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm.

– På BoKlok bygger vi inte bara hållbara hem, utan hållbara områden. Det hoppas vi kunna bidra med även här i Lillhällom, med hus som byggts i hållbara material. Lägenhetshusen är ritade av arkitekten Thomas Sandell. Med ny design av själva husen och ett tydligt koncept för utomhusmiljön hoppas vi kunna skapa inte bara bostäder i hög kvalitet, utan en hemkänsla i området genom gröna andrum och plats för möten och lek på gården, säger Marie Strand.

Det nya kvarteret i Lillhällom ligger nära skogs- och friluftsområden men med Sundsvalls centrum bara 6 kilometer bort.