Nyheter

Kungsleden bygger ny logistikanläggning på Finnslätten i Västerås

Kungsleden har tecknat ett nytt hyresavtal om 32 000 kvm med AA Logistik och ska bygga en ny logistikanläggning på Finnslätten i Västerås. Inflytt beräknas till sommaren 2024 och hyresavtalet löper under 15 år.

AA Logistik expanderar inom industrilogistik och är redan idag en viktig samarbetspartner till många av företagen på Finnslätten som samordnar, lagerför och transporterar gods. Området Finnslätten i Västerås är redan idag en plats där världsledande bolag utvecklar morgondagens produkter. Området ska utvecklas till en mötesplats med en unik mix av företag, forskning, utbildning, service och boende som tillsammans skapar framtiden.

– Det här är ett viktigt steg i den fortsatta utvecklingen av Vision Finnslätten. I framtiden vill vi minimera tunga transporter inom området och har därför strategiskt placerat AA Logistiks anläggning i anslutning till de stora trafiklederna. Att AA Logistik redan idag är vår hyresgäst och vill fortsätta utvecklas tillsammans med oss och hela Finnslätten är extra roligt, säger Mats Eriksson, Regionchef Mälardalen på Kungsleden.

Logistikanläggningen på 32 000 kvm kommer till största del att bestå av lager (en del höglager med 24 meters takhöjd och resterande lager med 10 meters höjd), men till viss del även kontor.

– Vi ser fram emot att möta framtiden tillsammans med våra kunder och samtidigt vara en viktig del av den fortsatta utvecklingen av Vision Finnslätten. Tillsammans med Kungsleden satsar vi på hållbarhet och kommer därför att driva byggnaden till stor del av solenergi. Vi har även som mål att de närmaste åren övergå till en helt eldriven bilflotta, säger Åsa Granlund, VD på AA Logistik.

Inflytt beräknas till sommaren 2024 och hyresavtalet löper under 15 år. Kungsleden förvärvar marken från Västerås Stad.