Nyheter

Nya bostäder i Viken

Vikens hage i norra Viken utökas med fler bostäder och en ny förskola. Här ska BoKlok bygga 21 kvadratsmarta radhus och parhus, med beräknad inflyttning vintern/våren 2023.

Försäljningen startar till hösten 2021.

– Det känns kul att få vara med och utveckla Vikens hage. Vi har tidigare byggt just radhus och parhus bara lite längre söderut, på Hyllebärsvägen. Det blev ett uppskattat projekt med bra mottagande vilket vi såklart hoppas på även denna gång, säger Henrik Grahn från BoKlok.

Det nya projektet har fått namnet BoKlok Lyckotäppan. Husen säljs som bostadsrätter och kommer uppföras som parhus och radhus med 5 rum och kök, fördelade på 117 kvm och två plan. Alla hus får en rymlig altan på trädgårdssidan och flera av dem vetter mot en ny områdespark. En del av husen har också en mindre trädgård och biluppställningsplats i direkt anslutning till bostaden.

– Vi är glada över att kunna erbjuda fler kloka bostäder här. Viken är en familjevänlig liten pärla precis vid havet, med behändigt avstånd till både storstaden Helsingborg och Höganäs. Här råder en fin kombination av lugn och harmoni, samtidigt som allt du behöver finns nära till hands, säger Henrik Grahn.

Det nya bostadsområdet ligger längs Prästavägen i norra Viken, där det just nu utvecklas totalt 170 nya bostäder, en förskola och kvartersparker. I närområdet finns redan Vikenskolan (F-9), lekplatser, vårdcentral, matbutik och lanthandel. 1,5 km söderut, i centrala Viken finns övrig service, småbåtshamn och restauranger. Från Viken tar det cirka 10 min med bil till Höganäs och 20 min med bil till Helsingborg.