Nyheter

Rekordintresse för bostadsrätter i Floda – Slutsålt och byggstartat inför semestern

Dagarna efter säljstart återstod bara ett fåtal bostadsrätter – vilka nu är helt slutsålda. Mäklare Martin Jönsson på Fastighetsbyrån i Lerum kommenterar:

– Det har varit ett stort intresse och engagemang för projektet redan från första stund med många besökare på informationsträffen som hölls hösten 2019 redan. I samband med säljstarten togs det emot fler anmälningar om intresse för köp än det fanns lägenheter vilket alltid leder till en tudelad upplevelse, kul att intresset är stort men mindre roligt att man inte kan erbjuda en ny fin bostad till alla. De glada köpare som nu fått teckna sin lägenhet ser, precis som jag och många andra, fram emot byggstarten och att få se huset växa fram i Floda centrum.

Köparna tillträder preliminärt sina bostadsrätter i början av 2023. Till dess får köparna möjlighet att välja sina eventuella tillval i lugn och ro. Vi hoppas även att pandemi-situationen tillåter fysiska träffar med kunden igen – då väntar förhoppningsvis kundträffar likt ett första spadtag och taklagsfest. Försäljningsprocessen skedde i princip helt digitalt.

Projektledare Max Larsson förtydligar:

– Vi träffade en stor del av de engagerade köparna i Floda redan under 2019 vid en lokal informationsträff. Ett par månader senare bröt pandemin ut. Sedan dess har vi haft en helt digital försäljningsprocess och vi befinner oss på en förändrad bostadsmarknad. Trots – eller tack vare – detta är vi väldigt stolta över utfallet. Vi tolkar det som att Skeppsvikens varumärke är starkt och att vi lyckats anpassa produkt efter marknad. Vi gläds även åt att vi arbetar efter våra kärnvärden även i det digitala formatet – med kunden i fokus.

På plats övergår rivning nu i produktion. Under sommaren startar arbetet med pålning. Max förklarar:

Projektet utförs i egen regi där Skeppsviken Fastighets AB är projektutvecklare och Skeppsviken Bygg i Göteborg AB är totalentreprenör. Upplägget har varit framgångsrikt i flera tidigare projekt – bland annat grannprojektet Kv. Herrgårdsbacken i Floda.

Det projektet resulterade i en nöjd bostadsrättsförening och en attraktiv hyresrättsfastighet. Det framgångsrika samarbetet leder nu även till pågående tillträden av 52 bostadsrätter på Ärlegatan i Majorna. Nu spänner vi bågen ytterliggare och ser fram emot både resan och destinationen för 11:an.

Projektets framgångar har även sina förklaringar i mångåriga samarbeten med bland andra Studio Ekberg, Fastighetsbyrån i Lerum, Bra Boende Centralt, Nordea, med flera.

Följ med till projektet på:

skeppsviken.se/11.