Nyheter

Byggstart: Nya hyresrätter i Västerås

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB har under juni 2021 startat nyproduktion av 62 hyresbostäder på fastigheten Kornharren 2, cirka 3,5 km väster om centrala Västerås. Projektet innebär uppförande av två byggnader med en bedömd uthyrningsbar yta om 2 463 kvm. Byggstart sker i juni 2021 med planerad inflyttning i slutet av 2022.

Bostäderna är belägna med närhet till skog och rustade skogsstigar som möjliggör löpning och skogspromenader direkt från tomtgränsen. Arkitekturen i området har en hög ambitionsnivå och präglas av punkthus med påkostade utemiljöer och mycket grönska. Utöver hyresrätter och bostadsrätter kommer även vård- och omsorgsboende samt förskola att byggas i området.

– K2A har under lång tid haft fokus på att utöka beståndet i Västerås, vilket resulterat i att projektportföljen utökats med flera attraktiva projekt i Västerås den senaste tiden. Byggstarten av Kornknarren innebär att vi fortsätter arbetet med att utveckla en attraktiv fastighetsportfölj med effektiv förvaltning. Som alltid bygger vi uteslutande med miljöbedömda material, hög kvalitet och i trä, kommenterar Johan Knaust, VD för K2A.

Byggnaderna kommer att uppföras med trästomme, miljöcertifieras enligt Svanen och bedöms därtill bli klassificerade som ”Dark green”, den högsta miljöklassificeringen enligt CICERO:s metodik, som även ligger till grund för klassningen av K2A:s ramverk för gröna aktier.

Västerås, som under de senaste fem åren uppvisat en årlig befolkningstillväxt om 5 procent, är Sveriges sjunde största kommun med cirka 154 000 invånare. Stora framgångsrika företag bedriver verksamhet i regionen och Mälardalens högskola har sitt huvudcampus i Västerås. Tillsammans med övriga projekt uppgår K2A:s fastighets- och projektportfölj i Västerås till 728 hyres- och studentbostäder, varav 114 bostäder är under förvaltning.